Treść strony
Co dzieje się w naszej kuchni?
Obecny trudny czas i zima za oknem sprzyjają podejmowaniu działań w przytulnej, ciepłej kuchni. Uczniowie klas IIC i IIIB naszego Ośrodka też chętnie do niej zaglądają. Czy gotowanie jest trudne? Odpowiedź jest prosta: dla chcącego nic trudnego. W myśl tej zasady coraz śmielej sięgamy po nowe przepisy. Z zapałem obieramy, kroimy, siekamy, mieszamy, smażymy i obsługujemy sprzęt kuchenny. Dowiadujemy się co zrobić aby ciasto na pierogi nie kleiło się, jak ugotować zimową zupę z soczewicy i żurek. Powoli stajemy się mistrzami pizzy, tortilli, frytek i tarty. Szlifujemy umiejętność pięknego nakrycia stołu i dekorowanie potraw. Zdobywamy wiedzę na temat oszczędnego robienia zakupów i przeliczania kosztów wykonywanych potraw. Wspólne gotowanie sprawia nam wiele radości i satysfakcji. Powyższe działanie prowadzone są w ramach innowacji pedagogicznej "Kulinarne podróże po Polsce".
